U bent van harte welkom in ons Oekraïense restaurant in Alkmaar. Wij bieden ook bezorging van Oekraïense gerechten aan naar Amsterdam, Haarlem, Heiloo, Zaandam (Noord-Holland). In Alkmaar stad kun je ook gebruik maken van bezorging via Thuisbezorgd of Uber Eats. Volg ons op onze Facebookpagina. U vindt de volledige lijst in het gedeelte Menu.

Soepen

  • Borscht Oekraïens

    Traditionele borsjt met vlees.
    Wij koken volgens een klassiek Oekraïens recept.

    Borscht Oekraïens is de bekendste en een van de lekkerste Oekraïense gerechten. Er zijn meer dan 20 soorten borscht en elke Oekraïense huisvrouw heeft haar eigen recept. De consumptie van vloeibare warme gerechten is al sinds de oudheid kenmerkend voor Oekraïners. Wij geven de voorkeur aan kokende en stoven producten. Dergelijk voedsel is eenvoudig, licht verteerbaar en bevat de maximale hoeveelheid vitamines, nuttige elementen en stoffen. Klassieke borscht Oekraïens wordt bereid met bieten, maar ook met kool, aardappelen en vlees (bijvoorbeeld kip of ribben). Dankzij bieten heeft het een zoete smaak en een rijke rode of bordeauxrode kleur. Borscht is erg gezond door de enorme hoeveelheid groenten. Het is vooral lekker met zure room en pampushki - kleine donzige broodjes. Samen met borscht raden we ten zeerste aan om een ​​van de klassieke Oekraïense hoofdgerechten te bestellen, bijvoorbeeld vareniki (Oekraïense dumplings) of mlintsi (pannenkoeken).
    7,50
  • Bograch soep

    Favoriete gerecht van Transkarpatië.
    Soep met rundvlees, paprika, tomaten en aromatische kruiden

    De zeer smakelijke Bograch soep is een genot vanaf de eerste druppel in de mond 😉 De soep heeft een zeer rijke smaak dankzij de vleesbouillon. Tegelijkertijd geeft de sappige paprika een zoetheid die verwaterd wordt door de zuurheid van de tomaat. De naam komt van het Hongaarse woord "bogrács” dat "ketel" betekent. Het recept van het gerecht is eeuwen geleden ontstaan ​​in de veldkeuken omdat Nomadische stammen deze soep bereidden. Tegenwoordig is dit een ongelooflijk populair gerecht in Transkarpatië - de westelijke regio van Oekraïne, in de buurt van de Karpaten. Bograch is ideaal in combinatie met delicate aardappelschijfjes of vareniki (Oekraïense dumplings).
    8,70
  • Borscht VEGAN

    Vegan Borscht met champignons.
    Ideaal voor veganisten en mensen die aan het vasten zijn

    Borscht VEGAN - paddenstoelen Borscht heeft een zeer rijke smaak, evenals een rijk aroma dankzij geurige paddenstoelen. Dit is een ideale optie voor veganisten en mensen die aan het vasten zijn - Oekraïners koken vaak magere Borsjt tijdens het vasten met Kerstmis en Pasen, omdat het qua smaak helemaal niet inferieur is aan traditionele Borsjt met vlees en ook meer dan 10 ingrediënten bevat. Naast Borsjt raden we ten zeerste aan om onze vareniki te proberen met aardappelen (Oekraïense dumplings) en mlintsi (pannenkoeken).
    7,40
  • Kippenbouillon

    met vlees en eieren

    Kippenbouillon is een van de eenvoudigste Oekraïense gerechten. Deze soep is zeer aromatisch en voedzaam, omdat hij wordt bereid met vers vlees en eieren. Het is gemakkelijk te bereiden en daarom populair onder Oekraïense huisvrouwen. Kippenbouillon is ideaal in combinatie met delicate aardappelschijfjes of vareniki (Oekraïense dumplings).
    6,80
  • Solyanka

    Soep met diverse vlees, olijven en lemon.

    Solyanka volgens het klassieke recept is een smakelijke en aromatische soep die zowel de eerste als de tweede combineert. Het heeft de harten van fijnproevers over de hele wereld veroverd met zijn meerlaagse smaken en rijke aroma. Solyanka is een perfecte harmonie van zure, zoute en kruidige smaken.
    10,40
  • Salo

    Gerookte spek met ui en knoflook

    Salo is een element van de traditionele Oekraïense keuken, geserveerd samen met borsjt. We serveren salo samen met uien en knoflook. Proef Oekraïense gerechten in restaurant BORSCHT. We bieden u:
    7,50
  • Pampushki

    Ze passen perfect bij onze gerechten, vooral bij de traditionele Oekraïense borscht.

    Probeer onze echte Oekraïense pampushki! Dit onvergetelijke gerecht bestaat uit luchtige en geurige deegbolletjes die geserveerd worden met een zachte knoflooksaus. Ze passen perfect bij onze gerechten, vooral bij de traditionele Oekraïense borscht. Pampushki zijn een klassieker uit de Oekraïense keuken die je kunt proeven in ons restaurant.
    1,70

Hoofdgerecht

  • syrnyky | сирники

    Syrniki

    Kwark pannenkoeken (cheesecake).

    Een geweldige optie voor ontbijt of dessert.

    Een geweldige optie voor ontbijt of dessert is onmiskenbaar syrniki (Oekraïense versie van cheesecakes). Ze zijn heel gebruikelijk op het hele grondgebied van Oekraïne, omdat ze de harten van Oekraïense huisvrouwen hebben veroverd dankzij hun gemakkelijke bereiding, voeding en ongelooflijke smaak. Malse wrongelmassa met zoete rozijnen wordt goudbruin gebakken. Cheesecakes worden door iedereen aanbeden: zowel kinderen als volwassenen. Cheesecakes gaan goed samen met koffie. Als analogie van het dessert kunt u ook onze zoete mlintsi (pannenkoeken) of vareniki (dumplings) met kersen proberen.
    6,80
  • Kip Kiev

    Sappige kipfilet in krokante paneermeel.
    In de pasteitjes zit een stuk gesmolten en aromatische boter.

    Kip Kiev is een bekend Oekraïens gerecht. Sappige kipfilet in krokant paneermeel. In de kotelet zit geurige boter verborgen die eruit lekt als u een stuk van de kotelet snijdt. Er zijn tientallen recepten voor Kip Kiev. We hebben een van de meest traditionele en smakelijke geselecteerd. Probeer het een keer en u wordt voor altijd een Chicken Kyiv-fan. Kotelet in Kiev-stijl wordt geserveerd met een bijgerecht (aardappelen) en komkomer. We raden ook aan om de heerlijke compote te proberen die we met liefde voor onze gasten bereiden. Bestel een Kiev-stijl kotelet in Nederland bij restaurant Borscht!
    14,70
  • Mlintsi met champignons

    Blush pannenkoeken met sappige champignons.
    We koken ze met veel liefde, net als thuis.

    Oekraïners maken al vele eeuwen mlintsi (Oekraïense pannenkoeken), sinds de tijd van Kyivan Rus. Het is een kant-en-klaar gerecht, maar Oekraïners houden ervan om verschillende vullingen toe te voegen. Het kan bijvoorbeeld mlintsi zijn met champignons of vlees, kaas of zalm, kersen of maanzaad. Trouwens, mlintsi met vulling worden nalysnyky genoemd. Pannenkoeken passen goed bij verse groenten. U kunt niet alleen mlintsi met champignons proberen, maar ook mlintsi met vlees.
    7,00
  • Mlintsi met zalm

    Ongelooflijk heerlijke mlintsi (Oekraïense pannenkoeken) met zalm.

    Oekraïners maken al vele eeuwen mlintsi (Oekraïense pannenkoeken), sinds de tijd van Kyivan Rus. Het is een kant-en-klaar gerecht, maar Oekraïners houden ervan om verschillende vullingen toe te voegen. Het kan bijvoorbeeld mlintsi zijn met champignons of vlees, kaas of zalm, kersen of maanzaad. Trouwens, mlintsi met vulling worden nalysnyky genoemd. U kunt niet alleen mlintsi met zalm proberen, maar ook mlintsi met kip of mlintsi met champignons.
    8,40
  • Mlintsi met kip

    Gebakken pannenkoeken met vleesvulling.
    Ontzettend lekker, want we koken het zelf.

    Hoewel de geschiedenis van het verschijnen van pannenkoeken nogal controversieel is, bevestigen historici dat Oekraïners dit gerecht al sinds de dagen van Kyivan Rus koken. Pannenkoeken zijn een kant-en-klaar gerecht, maar Oekraïners verpakken graag verschillende vullingen in pannenkoeken. Dit kunnen bijvoorbeeld mlintsi met kip, champignons, kaas, maanzaad, kersen zijn - mlintsi nalysnyky. U kunt niet alleen zelfgemaakte mlintsi met kip proberen, maar ook met zalm of champignons (vergeet niet zure room toe te voegen!).
    7,20
  • zrazi met spek en kaas | zrazy with bacon and cheese | зрази з беконом і сиром

    Aardappel zrazi met spek en kaas

    Aardappel koteletten met spek en kaas.

    Probeer deze lekkernij zeker eens! Aardappel zrazi met spek en kaas is een van de kindersmaken van een groot aantal Oekraïners. Een andere populaire naam voor dit gerecht is kartoplianyky. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden en kunnen verschillende vullingen bevatten. Het gerecht heeft Litouwse wortels, maar is erg populair geworden bij veel Slavische landen - Oekraïners, Litouwers, Polen en Wit-Russen. De basis is aardappeldeeg, gevormd tot een platte boot en aan beide kanten gebakken. Naast zrazi raden we ten zeerste aan om mlintsi (Oekraïense pannenkoeken) te proberen.
    8,40
  • zrazi met champignons | zrazi with mushrooms | зрази з грибами

    Aardappel zrazi met champignons

    Geroosterd aardappeldeeg met geurige paddenstoelenvulling.
    Een van de favoriete Slavische gerechten😋

    Sappige paddenstoelenvulling in aardappeldeeg, goudgeel gebakken... Dat klopt, dit zijn onze aardappel zrazi met champignons, ook wel kartoplianyky genoemd. Zrazy is een zeer populair gerecht in Slavische keukens. Het is een van de favoriete smaken van vele generaties. Dit gerecht is heel gemakkelijk te bereiden en u kunt elke vulling toevoegen: vlees, kool, kaas, enz. We raden ook ten zeerste aan om onze vareniki (Oekraïense dumplings) met vlees te proeven.
    7,20
  • zrazi met kip | zrazy with chicken | зрази з курятиною

    Aardappel zrazi met kip

    Geroosterd aardappeldeeg met malse kip. Geweldig️!

    Probeer deze lekkernij zeker eens! Aardappel zrazi met kip is een van de kindersmaken van een groot aantal Oekraïners. Een andere populaire naam voor dit gerecht is kartoplianyky. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden en kunnen verschillende vullingen bevatten. Het gerecht heeft Litouwse wortels, maar is erg populair geworden bij veel Slavische landen - Oekraïners, Litouwers, Polen en Wit-Russen. De basis is aardappeldeeg, gevormd tot een platte boot en aan beide kanten gebakken. Naast zrazy raden we ten zeerste aan om mlintsi (Oekraïense pannenkoeken) of vareniki (knoedels) te proberen.
    7,40
  • Holubtsi

    Schotel van gestoofde koolbladeren en vulling

    Een gerecht van gestoofde koolbladeren en vulling van vlees, rijst of boekweit, aardappelen, bonen, champignons, uien, wortelen en kruiden.
    9,70

Vareniki

  • Vareniki met aardappelen

    Een van de meest populaire Oekraïense gerechten.
    Mals deeg met aardappelvulling.

    Vareniki (of varenyky) is een Oekraïens gerecht dat op de tweede plaats staat in populariteit (omdat de borsjt de eerste is 😊). Op de avond voor Kerstmis, die kerstavond wordt genoemd, bereiden Oekraïense families 12 vastengerechten, waaronder vareniki met aardappelen. Elke regio van Oekraïne heeft zijn eigen tradities en kookmethodes. In de regel koken Oekraïners deze dumplings of stomen ze. Vareniki kan een verscheidenheid aan zoute of zoete vullingen hebben: aardappelen, kool, vlees, kaas, bessen, maanzaad en vele andere. In ons restaurant kunt u vareniki proberen met aardappelen of met vlees. Ze gaan ook goed samen met gebakken aardappelen.
    7,80
  • Vareniki met varken en rundvlees

    Mals deeg met vleesvulling.
    Absoluut een van de meest populaire Oekraïense gerechten

    Vareniki is een hoofdgerecht uit de Oekraïense keuken. Het is zeker zo populair als borsjt. Oekraïense folklore bevat veel verwijzingen naar deze dumplings, bijvoorbeeld in volksliederen en spreekwoorden. Bovendien maken Oekraïners monumenten gewijd aan varenyk, niet alleen in Oekraïne, maar ook in de wereld. Vareniki kan een verscheidenheid aan zoute of zoete vullingen hebben: aardappelen, kool, vlees, kaas, bessen, maanzaad en vele andere. Het is vermeldenswaard dat vareniki met vlees als een van de oudste soorten wordt beschouwd. Vareniki met varken en rundvlees gaat goed samen met gebakken aardappelen. We raden u ook ten zeerste aan om onze vareniki met aardappelen te proberen.
    8,70
  • Vareniki met kers

    Dumplings met kersen. Een van de meest populaire Oekraïense gerechten. Er zijn 12 stuks in een portie

    Vareniki (of varenyky) is een Oekraïens gerecht dat op de tweede plaats staat in populariteit (omdat de borsjt de eerste is 😊). Op de avond voor Kerstmis, die kerstavond wordt genoemd, bereiden Oekraïense families 12 vastengerechten, waaronder vareniki. We zijn er zeker van dat zoete kersen vareniki je favoriete gerecht zullen worden. Kersenvulling is een prachtige combinatie van zoet en zuur. Probeer ook zeker vareniki met een zoute vulling, bijvoorbeeld met vlees of aardappelen.
    9,70
  • Vareniki met kip

    Mals deeg met vleesvulling.
    Absoluut een van de meest populaire Oekraïense gerechten

    Vareniki is een hoofdgerecht uit de Oekraïense keuken. Het is zeker zo populair als borsjt. Oekraïense folklore bevat veel verwijzingen naar deze dumplings, bijvoorbeeld in volksliederen en spreekwoorden. Bovendien maken Oekraïners monumenten gewijd aan varenyk, niet alleen in Oekraïne, maar ook in de wereld. Vareniki kan een verscheidenheid aan zoute of zoete vullingen hebben: aardappelen, kool, vlees, kaas, bessen, maanzaad en vele andere. Het is vermeldenswaard dat vareniki met vlees als een van de oudste soorten wordt beschouwd. Vareniki met vlees gaat goed samen met gebakken aardappelen. We raden u ook ten zeerste aan om onze vareniki met aardappelen te proberen.
    8,20
  • Vareniki met kaas

    Mals deeg met sappige kaasvulling.

    Eén van de meest populaire gerechten. Mals deeg met sappige kaasvulling. Vareniki is een hoofdgerecht uit de Oekraïense keuken. Het is zeker zo populair als borscht. Oekraïense folklore bevat veel verwijzingen naar deze dumplings, bijvoorbeeld in volksliederen en spreekwoorden. Bovendien maken Oekraïners monumenten gewijd aan varenyk, niet alleen in Oekraïne, maar ook in de wereld. Vareniki kan een verscheidenheid aan zoute of zoete vullingen hebben: aardappelen, kool, vlees, kaas, bessen, maanzaad en vele andere.
    7,80
  • Vareniki met kool

    Dumplings met geurige koolvulling

    Vareniki is een hoofdgerecht uit de Oekraïense keuken. Het is zeker zo populair als borsjt. Oekraïense folklore bevat veel verwijzingen naar deze dumplings, bijvoorbeeld in volksliederen en spreekwoorden. Bovendien maken Oekraïners monumenten gewijd aan varenyk, niet alleen in Oekraïne, maar ook in de wereld. Vareniki kan een verscheidenheid aan zoute of zoete vullingen hebben: aardappelen, kool, vlees, kaas, bessen, maanzaad en vele andere.
    7,80

Garnering

  • Gebakken aardappelen

    Gebakken aardappelen

    Geurige gebakken aardappelen in landelijke stijl met een knapperige korst.
    Een van de meest voorkomende soorten bijgerechten in Oekraïne

    We snijden het in plakjes, mengen het grondig met aromatische kruiden en bakken het tot een goudbruine, rossige korst - zo worden onze landelijke gebakken aardappelen geboren. Aardappelen zijn erg populair in Oekraïne. Ze worden gekookt, gebakken, gebakken of gestoofd met vlees en groenten. Het is een van de meest voorkomende soorten bijgerechten in Oekraïne en over de hele wereld. Gebakken aardappelen in landelijke stijl passen goed bij mlintsi met kip en vareniki met varken en rundvlees.
    4,50

Salades

  • Olivier

    salade met worst, gekookte groenten en mayonaisesaus

    Salad Olivier dankt zijn naam aan zijn schepper, de uitstekende chef-kok Lucien Olivier. Deze beroemde chef-kok leidde begin jaren 60 van de 19e eeuw het Franse restaurant "Hermitage" in Parijs. In het midden van de 20e eeuw werd Olivier-salade erg populair en veroverde de harten van veel Oekraïners. Wij zijn er zeker van dat dit gerecht ook jouw hart zal veroveren!
    8,70
  • Vinegret

    salade van gekookte groenten aangekleed met azijn en olie

    Vinaigrette is een populaire salade die bestaat uit verschillende rauwe en gekookte groenten: aardappelen, bieten, zuurkool, augurken, wortels, bonen of erwten uit blik, uien en diverse kruiden. Het belangrijkste en verplichte ingrediënt in vinaigrette is rode biet. Het gerecht wordt op smaak gebracht met azijn en olie.
    7,80

Bijgerecht

Desserts

  • Honingcake

    Een populaire Oekraïense cake

    Voor veel Oekraïners is honingcake een voorproefje van de kindertijd. Zoete en geurige honinglagen worden gecombineerd met delicate custard.
    7,50
  • Wafeltaart

    met delicate room en noten

    Wafeltaart met delicate kamer en noten is een van de meest favoriete taarten van Oekraïners. Probeer het zeker!
    5,40

Frisdranken

Warme dranken

Garnering

  • Gebakken aardappelen

    Gebakken aardappelen

    Geurige gebakken aardappelen in landelijke stijl met een knapperige korst.
    Een van de meest voorkomende soorten bijgerechten in Oekraïne

    We snijden het in plakjes, mengen het grondig met aromatische kruiden en bakken het tot een goudbruine, rossige korst - zo worden onze landelijke gebakken aardappelen geboren. Aardappelen zijn erg populair in Oekraïne. Ze worden gekookt, gebakken, gebakken of gestoofd met vlees en groenten. Het is een van de meest voorkomende soorten bijgerechten in Oekraïne en over de hele wereld. Gebakken aardappelen in landelijke stijl passen goed bij mlintsi met kip en vareniki met varken en rundvlees.
    4,50
Smakelijk aanbod

Borscht

€7,50

Probeer het tegen de beste prijs

Vareniki

Probeer een van de meest populaire Oekraïense gerechten – geurige dumplings met aardappelen, het is ongelooflijk lekker.

€7,80

Mlintsi

Pannenkoek met vlees in een krokant korstje.
Het is gemakkelijk mee te nemen.

€7,20

Back to Top