Vareniki met varken en rundvlees

10,70

Mals deeg met vleesvulling. Er zijn 12 stuks in een portie. Absoluut een van de meest populaire Oekraïense gerechten.

Categorie:

Beschrijving

Vareniki is een hoofdgerecht uit de Oekraïense keuken. Het is zeker zo populair als borsjt. Oekraïense folklore bevat veel verwijzingen naar deze dumplings, bijvoorbeeld in volksliederen en spreekwoorden. Bovendien maken Oekraïners monumenten gewijd aan varenyk, niet alleen in Oekraïne, maar ook in de wereld. Vareniki kan een verscheidenheid aan zoute of zoete vullingen hebben: aardappelen, kool, vlees, kaas, bessen, maanzaad en vele andere. Het is vermeldenswaard dat vareniki met vlees als een van de oudste soorten wordt beschouwd.

We maken onze eigen vareniki op basis van ongezuurd deeg. Een portie bevat 12 vareniki.

Vareniki met varken en rundvlees gaat goed samen met gebakken aardappelen. We raden u ook ten zeerste aan om onze vareniki met aardappelen te proberen.

We leveren vareniki in bevroren vorm, dus ze moeten voor het opdienen in kokend water worden gekookt.

U kunt Vareniki met varken en rundvlees bestelen in Oekraiense restaurant BORSCHT in Alkmaar op het adres Stationsweg 14, 1815 CC of bestellen bezorging on-line via Thuisbezorgd of Uber Eats.

Volg ons op onze Facebookpagina - u vindt neuw menu opties, acties and neuws over Oekrainse eten. 🙂